Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν ευθύνεται για τη κρίση

Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν ευθύνεται για τη κρίση
Την πεποίθηση ότι η ΕΚΤ δεν φέρει καμία ευθύνη για την κρίση, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, τόνισε παράλληλα ότι αυτό που συμβαίνει σε μία χώρα της Ευρωζώνης, επηρεάζει και τις υπόλοιπες.

Ο κ. Ντράγκι δήλωσε επίσης ότι η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη παραμένει αδύναμη, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του αναφορικά με τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μόνο οι δομικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη.

«Η νομισματική πολιτική ενισχύει την κυκλική ανάκαμψη, επιμένω να λέω “κυκλική” γιατί η ανάκαμψη αυτή δεν είναι διαρθρωτική» σημείωσε ο κ. Ντράγκι και πρόσθεσε:

«Τα τελευταία στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την συμβολή της νομισματικής πολιτικής στην ενίσχυση της κυκλικής ανάκαμψης».

Αναφορικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ο κ. Ντράγκι είπε ότι εκτιμά πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα επιτευχθεί ο στόχος ύψους 60 δισ. ευρώ και πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ