ΣΕΒ:Στη συνάντηση με τη Κομισιόν θα θέσουν το αίτημα των επιχειρήσεων για άμεση αποκατάσταση της σταθερότητας

ΣΕΒ:Στη συνάντηση με τη Κομισιόν θα θέσουν το αίτημα των επιχειρήσεων για άμεση αποκατάσταση της σταθερότητας
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ θα θέσουν στους Ευρωπαίους επιτρόπους το αίτημα των επιχειρήσεων για άμεση αποκατάσταση της σταθερότητας και την ανάγκη να βρεθεί το συντομότερο δυνατό μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στην τρέχουσα διαπραγμάτευση με τις ελληνικές Αρχές.

Η σταθερότητα, όπως επισημαίνεται από τον ΣΕΒ, συνδέεται άρρηκτα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη. Στις επιμέρους συναντήσεις θα παρουσιαστεί επίσης η ατζέντα των ελληνικών επιχειρήσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προώθηση μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής.

Στόχος, επίσης, είναι να τεθεί το πλαίσιο για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του «Πακέτου Γιούνκερ» από πλευράς του ελληνικού ιδιωτικού τομέα. Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ θα συναντήσει σήμερα Τρίτη, τη μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο Αντρέα Παπασταύρου.

Αύριο θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, αρμόδιο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, και Γίρκι Κάταϊνεν, αρμόδιο για την Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για την Μετανάστευση, Εσωτερικές υποθέσεις και Ιθαγένεια, τον Ντομινίκ Ριστορί, γενικό διευθυντή Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τους Έλληνες ευρωβουλευτές καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Η επίσκεψη του ΔΣ του ΣΕΒ στις Βρυξέλες ολοκληρώνεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου, με τη συμμετοχή στην εκδήλωση BUSINESSEUROPE Day: «Ιnvest in Europe».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ