Ντράγκι: Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να αποκαταστήσει το διάλογο με τους θεσμούς

Ντράγκι: Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να αποκαταστήσει το διάλογο με τους θεσμούς
Αισιόδοξος ότι «με λίγη καλή θέληση θα υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια αποκατάστασης του διαλόγου της Ελλάδας με τους θεσμούς», εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Η Ελλάδα πρέπει να συγκροτήσει μια διαδικασία για τις μεταρρυθμίσεις και να αποκαταστήσει τον διάλογο μεταξύ της χώρας και των τριών θεσμών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάριο Ντράγκι και πρόσθεσε:«Τότε θα υπάρχει μια αξιόπιστη πεποίθηση για την πρόοδο του προγράμματος. Πρέπει να καθοριστεί ποια μέτρα θα προχωρήσουν, ποια θα αντικατασταθούν και πώς».

«Τέτοιες συζητήσεις γίνονται αυτή τη στιγμή και είμαι πεπεισμένος ότι με καλή θέληση θα υπάρξει πρόοδος σε αυτή τη διαδικασία», συνέχισε ο Ντράγκι σπεύδοντας να προσθέσει:«Εμείς στην ΕΚΤ λειτουργούμε με βάση τους κανόνες. Δεν δημιουργούμε ειδικούς κανόνες για την Ελλάδας».

«Το ELA παρέχεται αλλά υπάρχουν περιορισμοί στο πόσο μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εντόκων. Στόχος του είναι να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι να αποτελέσει εργαλείο για την χρηματοδότηση κρατών», τόνισε οπρόεδρος της ΕΚΤ.

Αναφορικά με την εξαίρεση για τα ελληνικά ομόλογα, υποστήριξε πως θα επανέλθει εφόσον δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ερωτηθείς αν η ΕΚΤ έχει επεξεργαστεί σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Ντράγκι τόνισε πως στην κεντρική τράπεζα εργάζονται διάφοροι διαχειριστές ρίσκου οι οποίοι «τρέχουν» διάφορα σενάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ