Σαμαράς σε ΕΚΤ:«Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που δεν αφορούν στην πραγματικότητα της οικονομίας»

Σαμαράς σε ΕΚΤ:«Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που δεν αφορούν στην πραγματικότητα της οικονομίας»
Σύμφωνα με τη δήλωσή που έκανε μετά τη λήξη της συνόδου, ο κ. Σαμαράς είπε στους ηγέτες του ΕΛΚ «χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν "επικοινωνιακή διαχείριση", κι όχι στην πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται».

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το protothema.gr,ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ είχε ιδαίτερη συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, εξήγησε στους άλλους ηγέτες «ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα και ό,τι κατάφερε μέσα σε δυόμιση χρόνια, να βγούμε σε πλεονάσματα και να βγούμε στην ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν».

Επανέλαβε ενώπιων των ευρωπαίων ομοϊδεατών του την απόφασή του να στηρίξει την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα ξεκαθαρίζοντας ότι «θα σταθώ αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας».

«Ζήτησα να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί καθαρή λύση και το ταχύτερο. Ο χρόνος που περνάει αυξάνει το "λογαριασμό" και μεγαλώνει τους κινδύνους. Θέσεις εργασίας χάνονται, έσοδα χάνονται, επενδύσεις χάνονται, ευκαιρίες χάνονται καθημερινά...» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς στη δήλωσή του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει, τέλος, ότι «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια» και καταλήγει στη δήλωσή του: «θα κάνω τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή μου, αυτό πιστεύω κι αυτό οφείλω να κάνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ