Καταγγελία Βαρουφάκη: Χρειάστηκαν 3,5 μέρες για να βρεθεί η δανειακή σύμβαση

Καταγγελία Βαρουφάκη: Χρειάστηκαν 3,5 μέρες για να βρεθεί η δανειακή σύμβαση
Σοβαρή καταγγελία, που εγείρει πολλά ερωτήματα, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής τόνισε ότι, πέρασαν τρεις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι να πάρει στα χέρια του τη δανειακή σύμβαση της χώρας καθώς όπως όπως αποκάλυψε στην Βουλή,ο πρώην υπουργός ΟικονομικώνΓκ. Χαρδούβεληςπήρε μαζί του το αντίγραφο του αιτήματος της προηγούμενης κυβέρνησης για δίμηνη τεχνική παράταση του Μνημονίου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο βρίσκεται στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο που πήρε μαζί του ο Γκ. Χαρδούβελης με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να μην έχει κανένα αντίγραφο!

Ο Γ. Βαρουφάκης ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει αντίγραφο ούτε για την σύμβαση με το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να την ζητήσει από το ίδιο το ΔΝΤ. Σχολίασε επίσης ότι χρειάστηκαν 3,5 μέρες για να βρεθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου η δανειακή σύμβαση με τους εταίρους.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι κάτι τέτοιο είναι απόλυτα νόμιμο τονίζοντας όμως ότι αυτό είναι μια «πρακτική που δεν συνάδει με ευνομούμενο κράτος. Ο Γ. Βαρουφάκης παρατήρησε ότι είναι λάθος όλων που «έχουμε ανεχθεί αυτό το νομικό κενό» κι υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση νομοθέτηση.

«Δεσμεύομαι ότι ο επόμενος δεν θα βρει αυτό το απόλυτο κενό» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Για πλημμέλεια που ενέχει ποινικές ευθύνες έκανε λόγο ο Ν. Μαυραγάνης.