Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έστειλε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεγραφικό πρακτορείο Reuters.

Η κ.Λαγκάρντ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες για τους φορολογουμένους, αλλά πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για τον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά για τους ανθρώπους που πληρώνουν τους φόρους τους, ειδικά για τους ανθρώπους που είναι διαφανείς» σημείωσε.

Σύμφωνα με την κ. Λαγκάρντ δεν υπάρχει εναλλακτική οδός στις μεταρρυθμίσεις, καθώς μόνον εάν τα δημόσια οικονομικά γίνουν βιώσιμα μεσο-μακροπρόθεσμα η χώρα θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να δανειστεί στις διεθνείς αγορές.

«Αισθάνομαι το ίδιο ισχυρά ότι η οικονομία πρέπει να μεταλλαχθεί, ότι πρέπει να υπάρξουν δομικές μεταρρυθμίσεις, ότι το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να σταθεροποιηθεί και να χρηματοδοτηθεί άρτια, καθώς δεν μπορείς να δανείζεσαι επ'άπειρον στο μέλλον», ανέφερε.