Στα 12,67 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Στα 12,67 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Το βάρος για την αύξηση των εισπράξεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πέσει στην αξιοποίηση του ατομικού προφίλ των οφειλετών,σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Κέντρου Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2015.

Η αξιοποίηση θα γίνει με την εφαρμογή συγκεκριμένων δεικτών αφερεγγυότητας, από τις οποίες προκύπτουν περιπτώσεις οργανωμένης εισφοροδιαφυγής και συστηματικής δημιουργίας οφειλών.

Στο στόχαστρο του ΚΕΑΟ θα μπουν επιχειρήσεις με πολύ υψηλές οφειλές και υπέργηρους υπεύθυνους, με συστηματική χρήση υπεργολαβιών και υπεύθυνους πρόσωπα που δεν συμμετέχουν στο κεφάλαιο της επιχείρησης, είτε είναι πρώην ή νυν εργαζόμενοι της επιχείρησης χωρίς οικονομική επιφάνεια.

Η έμφαση θα δοθεί στους οφειλέτες με χρέη άνω των 300.000 ευρώ, με στόχο να εισπραχθούν 500.000.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές εντός του έτους, από τα οποία τα 200.000.000 ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν έως τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, στα 12,67 δισ. ευρώ έχουν διαμορφωθεί οι οφειλές οι οποίες εντάχθηκαν στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών έως το τέλος του 2014, και αφορούν 266.801 οφειλέτες σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ για τον προηγούμενο χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ