Γερμανία: Εκλογές ή δημοψήφισμα απλά θα καθυστερούσαν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Γερμανία: Εκλογές ή δημοψήφισμα απλά θα καθυστερούσαν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
«Οι πρόωρες εκλογές όσο και το δημοψήφισμα απλά θα καθυστερούσαν την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων που χρειάζεται η Ελλάδα», απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Καμπέτερ, στο πως βλέπουν οι εταίροι της Ελλάδας το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι στο σημερινό Eurogroup δεν αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις για την Ελλάδα, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών εξακολουθούν να περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των Ελλήνων.

«Δεν αναμένουμε κάποια σημαντική απόφαση από το Eurogroup το βράδυ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σημειώνεται πως το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος που επικαλέστηκε ο κ. Βαρουφάκης προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια του γερμανικού τύπου. Γερμανοί σχολιαστές εκτιμούν ότι πρόκειται για το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της ελληνικής πλευράς στο σκληρό παιγνίδι πόκερ με τους δανειστές.

Η Αθήνα, γράφει ενδεικτικά η Welt, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω των χρηματοδοτικών της αναγκών και προσφεύγει για άλλη μια φορά στο επιχείρημα της λαϊκής ετυμηγορίας για να πιέσει τους εταίρους της.

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης λίγες ώρες πριν το Eurogroup παίρνει όλο και περισσότερο ασαφείς διαστάσεις.