Γ.Δραγασάκης:"Ο υπουργός Οικονομικών θα πάει τη Δευτέρα στο Eurogroup ένα πακέτο προτάσεων "

Γ.Δραγασάκης:"Ο υπουργός Οικονομικών θα πάει τη Δευτέρα στο Eurogroup ένα πακέτο προτάσεων "
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό του οικονομικού έργου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση και της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έλαβε τη Δευτέρα τα τελικά στοιχεία για την απόδοση των ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που διαψεύδονται όμως από την ελληνική πλευρά, αναμένονται τεχικά κλιμάκια από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ στην Αθήνα, πιθανόν και την προσεχή Τετάρτη.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση με ποσοτικοποιημένες παρεμβάσεις θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup της επόμενης Δευτερας, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη μετά την ευρεία σύσκεψη. Όπως συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης η συμφωνία είναι ένα υποσύνολο του προγράμματος μας.

Αναλυτικά ο κ. Δραγασάκης δήλωσε:

- Συζητήσαμε συγκεκριμένα μέτρα και διαδικασίες του κυβερνητικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

- Ο υπουργός Οικονομικών θα πάει στο Eurogroup τη Δευτέρα με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που προάγουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον τομέα της οικονομίας. Θα είναι ποσοτικοποιημένα.

- Θα είναι πέραν των νομοσχεδίων και καινούργια πράγματα.

- Η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα ευρύ πεδίο που έχει και το δικό μας πρόγραμμα και τη συμφωνία με τους θεσμούς. Είναι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη και στο δικό μας πρόγραμμα και στη συμφωνία. Η συμφωνία είναι υποσύνολο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

·Δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση (για άφιξη τεχνικών κλιμακίων)

Συσκέψεις στο υπουργείο Οικοκονομικών

Το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Βαρουφάκη ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάρδας και ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ κ. Στέλιος Παπαδόπουλος.

Μετά από 35 μέρες στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Βαρουφάκης ζήτησε και είχε για πρώτη φορά αναλυτική ενημέρωση στο γραφείο του από τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ Στ. Παπαδόπουλο για το πως αποπληρωθούν οι ανάγκες του Μαρτίου.

"Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων ρευστότητας για τον Μάρτιο" δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών το μεσημέρι της Δευτέρας, μιλώντας στο περιθώριο των συσκέψεων υπό τον Γ. Βαρουφάκη στο γραφείο του υπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ