Μήνυμα Σαπέν: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας

Μήνυμα Σαπέν: Θέλουμε συμφωνία με την Ελλάδα έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας
Την επιθυμία της Γαλλίας «να εξευρεθεί μία συμφωνία με την Ελλάδα έως τα τέλη αυτής της εβδομάδας» για τη χρηματοδότηση του χρέους της χώρας, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μισέλ Σαπέν, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.


«Οι συζητήσεις οι οποίες έχουν γίνει δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής. Η επιδίωξη της Γαλλίας είναι να εξευρεθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα ως τα τέλη της εβδομάδας, η οποία θα λαμβάνει υπόψη» τόσο «την ψήφο των Ελλήνων» όσο και «την τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων», τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Σαπέν, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup, είχε υποστηρίξει ότι η επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της κρίθηκε στη διατύπωση, συμπληρώνοντας πως υπήρξε σύγκλιση σε θέματα όπως το χρέος και ο αποκλεισμός ενός "κουρέματος".

«Είναι πρόβλημα διατύπωσης, αν και το νομικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι τίποτε παρά μια παράταση του προγράμματος. Αυτό που μας είπε ο κ. Βαρουφάκης, αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι συμφωνεί επί της αρχής με την παράταση του προγράμματος», δήλωσε ο Sapin σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τον Sapin, η Ελλάδα μπορεί να διατηρήσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, αλλά όχι χαμηλότερα, για όσο καιρό διαρκεί η παράταση του προγράμματος. «Όλοι συμφωνούν σε αυτό: έχεις ένα πλεόνασμα 1,5%, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σε αυτό το διάστημα που να επιδεινώνει αυτό το πλεόνασμα», είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ.