Πιστός στη «σκληρή γραμμή» ο Ντάισελμπλουμ

Πιστός στη «σκληρή γραμμή» ο Ντάισελμπλουμ
Πιστός στη χθεσινή του γραμμή έμεινε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Ecofin.


«Ελπίζω η ελληνική πλευρά να ζητήσει επέκταση του προγράμματος για να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος», τόνισε χαρακτηριστικά.Στην ερώτηση τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση είπε: «Δεν απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις».

Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος τουEurogroupεπισήμανε ότι «το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι ελληνικές αρχές είναι να ζητήσουν παράταση, περισσότερο χρόνο, που θα μας επιτρέψει να έρθουμε σε ένα αποτέλεσμα, με στόχο την ευελιξία και την αντικατάσταση μέτρων... ζητήσαμε παράταση και δεσμεύσεις, όχι μονομερείς ενέργειες πριν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς, τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων προς τους πιστωτές. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση της ευελιξίας του υπάρχοντος προγράμματος».

«Για την επιτυχή ολοκλήρωση. οποιαδήποτε ενέργειας στη βάση της στενής συνεργασίας με τους θεσμούς εναπόκειται στις ελληνικές αρχές αν θα ζητήσουν την παράταση και αν θα αναλάβουν τις δεσμεύσεις. Όλα πρέπει να γίνουν αυτή την εβδομάδα βάσει των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και εκεί τελειώνουν τα πράγματα. Όλοι στο Eurogroup περιμένουμε την επόμενη κίνηση της Αθήνας» πρόσθεσε, ενώ έφερε τη στάση της Πορτογαλίας ως παράδειγμα προς μίμιση, καθώς υιοθέτησε μεταρρυθμίσεις και βγαίνει από το πρόγραμμα.