"Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα - Πετάξτε την έξω από το ευρώ!"

"Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα - Πετάξτε την έξω από το ευρώ!"
«Δεν θα μας εκβιάζει μια μικρή ασήμαντη χώρα με το 2% μόλις του Ακαθάριστού Εγχώριου Προϊόντος της Ευρωζώνης» φέρεται να δήλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα ο επικεφαλής του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία", Μπερντ Λούκε, κλείνοντας προεκλογική ομιλία του την περασμένη εβδομάδα, ενόψει των εκλογών του ερχόμενου μήνα στο Αμβούργο.


Το AfD επιδιώκει να φτάσει σε μία ακόμα εκλογική επιτυχία και, για τον λόγό αυτό, συνεχίζει την τακτική του έντονου ευρωσκεπτικισμού που το έχει φέρει μέχρι εδώ και συνέβαλε στην είσοδό του και στην Ευρωβουλή.

Ο Λούκε προειδοποίησε το ακροατήριό του για τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας, τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη, την υπογεννητικότητα στη Γερμανία και το χαμηλό επίπεδο κατάρτισης των μεταναστών.

«Τελικά ξεσήκωσε το κοινό του», ανέφερε δημοσίευμα του Reuters, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πεταχτεί έξω από το ευρώ. Προέβλεψε ωστόσο ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα προσπαθήσει να αποτρέψει κάτι τέτοιο, για να μην καταδειχθεί η αποτυχία των δικών της πολιτικών διάσωσης.