Για μια χειρότερη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κάνει λόγο η Handelsblatt

Για μια χειρότερη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κάνει λόγο η Handelsblatt
Άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt προειδοποιεί για μία χειρότερη κρίση από εκείνη που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας,«Η Ελλάδα είχε φανεί ότι είχε διασωθεί από την εξαιρετική κρίση χρέους. Τώρα απειλείται με νέες εκλογές και πολιτικό χάος. Η κρίση επιστρέφει, πιθανόν με χειρότερες συνέπειες από ό,τι την πρώτη φορά».

Στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται πως «η φράση ‘Grexit’, μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, βρίσκεται ξανά σε κάθε στόμα.»

Επιπλέον αναφέρεται πως «το 2015 θα μπορούσε να είναι η χρονιά της αλλαγής, αλλά διαφορετικά απ΄ ό,τι την είχε σκεφτεί ο Σαμαράς».

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται πως είναι «παιχνίδι με τη φωτιά. Θα μπορούσε να οδηγήσει στο γεγονός να πρέπει να αφήσουν οι Έλληνες το ευρώ».

Ωστόσο προσθέτει πως «δεν ήταν μη αναμενόμενη η επιστροφή της κρίσης. Ο Σαμαράς βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της. Με την βεβιασμένη ανακοίνωση του, ότι η Ελλάδα θα διώξει μέχρι τέλος του έτους την τρόικα, θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα στήριξης και θα χρηματοδοτηθεί ξανά από τις αγορές”.