Ανοδος της επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW μετά από 11 μήνες

Ανοδος της επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW μετά από 11 μήνες
Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στη γερμανική οικονομία του ινστιτούτου ZEW ενισχύθηκε τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.


Το ινστιτούτο ευρωπαϊκών οικονομικών ερευνών ZEW ανακοίνωσε ότι ο δείκτης προσδοκιών των επενδυτών και αναλυτών, ο οποίος αποσκοπεί στην πρόβλεψη των οικονομικών εξελίξεων μετά από έξι μήνες, ενισχύθηκε στις 11,5 μονάδες από 3,6 μονάδες τον Οκτώβριο.
Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αυξήθηκε 0,1% στο τρίτο τρίμηνο, μετά τη συρρίκνωσή του στο προηγούμενο τρίμηνο.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει εφαρμόσει πρωτοφανή μέτρα στήριξης για να ενισχύσει την ανάκαμψη της περιοχής και έχει δεσμευθεί να λάβει και άλλα μέτρα, εάν χρειαστεί.
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2% στο τρίτο τρίμηνο, περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η Γαλλία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,3%.
Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο προήλθε κυρίως από την ιδιωτική κατανάλωση, καθώς οι επενδύσεις παραγωγικού εξοπλισμού μειώθηκαν και η κατασκευαστική δραστηριότητα και τα αποθέματα μειώθηκαν.