Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την γαλλική και γερμανική οικονομία

Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης για την γαλλική και γερμανική οικονομία
Θετικά τα αποτελέσματα για τη οικονομία της Γαλλίας και της Γερμανίας καθώς όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία, η Γερμανία σημείωσε το γ' τρίμηνο του έτους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ η Γαλλία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών καταγράφοντας ελαφρώς υψηλότερη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γερμανία αυξήθηκε κατά 0,1% στο τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2014, όταν οι αναλυτές ανέμεναν πως θα κατέγραφε ύφεση. Εν συγκρίσει με το τρίτο τρίμηνο 2013 η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,2%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ανάπτυξη 1%.

Το γαλλικό ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 0,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2014, όταν οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%. Σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2013 το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση 0,3%.

Τα στοιχεία για την Γαλλία και την Γερμανία έρχονται λίγο πριν την ανακοίνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης που αναμένεται να δείξει οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή τους τρεις τελευταίους μήνες μέχρι το Σεπτέμβριο.