Ανησυχία για επιβράδυνση μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

Ανησυχία για επιβράδυνση μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα
Την ανησυχία του για την επιβράδυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο, ο

Επίτροπος Οικονομίας, Olli Rehn, προσερχόμενος στο Eurogroup, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά στην προώθησή τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Olli Rehn ανέφερε ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί το θέμα της επιβράδυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι σημαντικό η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο των «σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων». «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία τώρα κινείται σταδιακά προς μια πιο σωστή κατεύθυνση» είπε.

Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος οικονομίας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της αξιοπιστίας σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα επιστρέφει στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και έχουμε εμπιστοσύνη, ότι θα ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα, έστω και με κάποια καθυστέρηση» δήλωσε.

Τις ανησυχίες του Olli Rehn δεν φαίνεται να μοιράζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.

«Η Ελλάδα τα καταφέρνει σημαντικά καλύτερα στα δημοσιονομικά και την ανάπτυξη από ό,τι είχαμε προβλέψει όταν συμφωνήσαμε το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης δύο χρόνια πριν», δήλωσε ο Schaeuble σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Eurogroup

«Όλοι πρέπει να κατανοούν πως η Ελλάδα χρειάζεται διαρκώς να λαμβάνει αποφάσεις που είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και αφορούν και το εσωτερικό της χώρας», πρόσθεσε, λέγοντας πως η Ελλάδα θα είναι επιτυχής αν συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ