Δεν αλλάζει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας

Δεν αλλάζει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο

Σταθερότητας, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου Ζϊγκμαρ Γκάμπριελ οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως μια πρόταση προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Στη γερμανική κυβέρνηση «συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να τροποποιηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε η Μέρκελ. Το τρέχον σύμφωνο ήδη παρέχει «αρκετή ευελιξία, αυτή είναι η κοινή πεποίθησή μας», σημείωσε η γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Βερολίνο, υπογραμμίζοντας ότι μίλησε σήμερα το πρωί με τον Γκάμπριελ. Ο σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ ο οποίος επισκέφθηκε τη Δευτέρα τη Γαλλία και συνομίλησε με τον ομόλογό του Αρνό Μοντεμπούρ, ζήτησε «να δοθεί χρόνος στις χώρες που είναι αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις» και ανέφερε το ενδεχόμενο να μην ενσωματωθούν «τα κόστη που προκαλούνται» από τις μεταρρυθμίσεις στον υπολογισμό του ορίου του δημοσίου ελλείμματος που θεωρείται επιτρεπτό στην ευρωζώνη, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ.

Αυτή η δήλωση θεωρήθηκε ως μια αναφορά στην Ιταλία και τη Γαλλία οι οποίες πιέζουν για μια χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και την εργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ