Αύξηση των εξαγωγών έως και 30% αναμένει η ΤτΕ

Αύξηση των εξαγωγών έως και 30% αναμένει η ΤτΕ
Σημαντική αύξηση των εξαγωγών έως και 30% εκτιμά η πρόσφατη έκθεση της ΤτΕ για την Νομισματική Πολιτική 2013-2014 ότι θα οδηγήσει

μελλοντικά, η σταδιακή αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών ρευστότητας και εμπιστοσύνης στις προοπτικές της οικονομίας. Σε εκτενή αναφορά για τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές των ελληνικών εξαγωγών, επισημαίνεται ότι οι εξελίξεις του εξωτερικού τομέα της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών υπήρξαν σημαντικές.

Τονίζεται ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια, η ελληνική οικονομία έχει κάνει σημαντικά βήματα στη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας κυρίως ως προς το κόστος εργασίας και δευτερευόντως ως προς τις τιμές, με αποτέλεσμα την ανάκτηση από το 2010 και μετά μεγάλου τμήματος των απωλειών σχεδόν δύο δεκαετιών.

Όσον αφορά τον τουρισμό, επισημαίνεται στην έκθεση ότι από το 2013 είναι ήδη ορατή η ανάκαμψη του και αναμένεται να συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι για το 2014, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), προβλέπεται οι αφίξεις ταξιδιωτών να αυξηθούν κατά 6% και να διαμορφωθούν σε 19 εκατομμύρια επισκέπτες.