Γ. Στουρνάρας: Επικίνδυνη η λήψη νέων μέτρων

Γ. Στουρνάρας: Επικίνδυνη η λήψη νέων μέτρων
Στην ανάγκη να αποφθεχθεί νέα λιτότητα στην ελληνική οικονομία, καθώς θα ήταν επικίνδυνη για το ίδιο το πρόγραμμα αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που έδωσε στο CNBC.

«Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα. Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε μέτρα διαρθρωτικής φύσης με δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά όχι μέτρα λιτότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Στουρνάρας, ο οποίος υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πολύ σημαντική πρόοδο έως τώρα.
«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, εάν όντως υπάρχει» είπε ο κ.Στουρνάρας.
«Προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η προσαρμογή μέχρι τώρα ήταν τόσο τεράστια που δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα λιτότητας, δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο του λαού» τόνισε ο κ.Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα προσχέδιο προϋπολογισμού με τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα προκειμένου οι στόχοι να είναι βιώσιμοι και επιτεύξιμοι.
«Νομίζω ότι είναι αρκετά για να κλείσει το όποιο δημοσιονομικό κενό και για να έχουμε έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό» είπε ο κ.Στουρνάρας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει καλύψει το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ