Eπιδεινώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο

 Eπιδεινώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο
Περαιτέρω επιδείνωση κατέγραψε τον Οκτώβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Markit, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 47,3 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 47,5 μονάδες του Σεπτεμβρίου και από τις 48,7 μονάδες του περασμένου Αυγούστου, που ήταν και η υψηλότερη επίδοση των τελευταίων 44 μηνών.
Σύμφωνα με τη Markit, η ταχύτερη υποχώρηση των νέων παραγγελιών, εξαιτίας και της δριμύτερης μείωσης των εξαγωγών, παρέσυρε τον δείκτη σε χαμηλότερα επίπεδα κατά την έναρξη του τετάρτου τριμήνου.
Βάσει της έρευνας, καταγράφηκε συρρίκνωση της παραγωγής στα εργοστάσια για 49ο συνεχή μήνα ενώ υπογραμμίζεται ότι αυξήθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών ο ρυθμός του περιορισμού των θέσεων εργασίας.
«Ο κύριος δείκτης PMI υποχώρησε σχεδόν οριακά κατά την διάρκεια του μήνα, εντούτοις ο ταχύτερος ρυθμός μείωσης των νέων παραγγελιών συνθέτει μια πιο απαισιόδοξη εικόνα», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit Phil Smith, υπογραμμίζοντας ότι τα δεδομένα του Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι «η επιστροφή του μεταποιητικού τομέα σε συνθήκες ανάπτυξης είναι απίθανο να συμβεί εντός του έτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ