Λιανικό εμπόριο: Οριακή αύξηση στον τζίρο μεγάλη μείωση στον όγκο τον Οκτώβριο

Λιανικό εμπόριο: Οριακή αύξηση στον τζίρο μεγάλη μείωση στον όγκο τον Οκτώβριο

Αύξηση κατά 0,1% σε ετήσια βάση για τον τζίρο, ενώ σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 1,8%

Οριακή αύξηση της τάξης του 0,1% παρουσίασε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο, τον Οκτώβριο, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2022, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Αντίθετα συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο του 2023, ο τζίρος του λιανεμπορίου μειώθηκε κατά 1,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ότι αφορά τον γενικό δείκτη όγκου, που αποτυπώνει τον κύκλο εργασιών σε σταθερές τιμές, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2022, παρουσίασε μείωση 6,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2023 μείωση 3,3%.

Τη μεγαλύτερη μείωση όσον αφορά τον εποχικά διορθωμένο δείκτη όγκου τον Οκτώβριο κατέγραψαν τα καταστήματα ειδών διατροφής (-4,6%), τα σούπερ μάρκετ (-4,7%), τα καταστήματα τροφίμων – ποτών – καπνού (-4,9%) και τα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, κατά τον μήνα Οκτώβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2023 παρουσίασε μείωση 1,4%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου, τον Οκτώβριο, συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο, παρουσίασε μείωση 2,2%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ