Κύκλοι Υπουργείου Οικονομικών: Θετική η είδηση για την αναγνώριση της Scope από την ΕΚΤ

Κύκλοι Υπουργείου Οικονομικών: Θετική η είδηση για την αναγνώριση της Scope από την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ αποφάσισε να αναγνωρίσει τον γερμανικό οργανισμό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας

Άμεση και αισιόδοξη ήταν η αντίδραση της Ελλάδας στη σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να περιλάβει την Scope Ratings στους αναγνωρισμένους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Κύκλοι του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποτίμησαν θετικά το «πράσινο φως» που έδωσε η ΕΚΤ στην είσοδο της Scope στο κλάμπ των οίκων αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα επισήμαναν ότι «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά θετική είδηση για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Scope Ratings έχει ήδη αναβαθμίσει από τον περασμένο Αύγουστο το αξιόχρεο του Ελληνικού Δημοσίου στην επενδυτική βαθμίδα. Το ίδιο έπραξε ο επίσης αναγνωρισμένος από την ΕΚΤ οίκος S&P στις 20 Οκτωβρίου».

Και συνεχίζουν λέγοντας: «Οι αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αποτελούν επιβράβευση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που συνδυάζει τη δημοσιονομική σοβαρότητα με την κοινωνική ευαισθησία και στέλνει ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο»!

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ΕΚΤ αποφάσισε να αναγνωρίσει τον γερμανικό οργανισμό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Scope Ratings GmbH (Scope Ratings) ως νέο εξωτερικό ίδρυμα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Έτσι, ο οίκος θα περιλαμβάνεται, μαζί με τους Fitch, Standard & Poor’s και Moody’s (Big 3), για τους σκοπούς του Πλαισίου Πιστοληπτικής Αξιολόγησης του Ευρωσυστήματος (ECAF).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ