Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN o Κωστής Χατζηδάκης

Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN o Κωστής Χατζηδάκης

Εν αναμονή των συζητήσεων για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, με έμφαση στον πληθωρισμό, τις προοπτικές και προκλήσεις για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, την Τραπεζική Ένωση και το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου βασικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η μεταρρύθμιση των κανόνων οικονομικής διακυβέρνησης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης συζήτηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία, την μελλοντική πορεία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και την Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ) για το 2023.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ