Θετικό το κλίμα στην αγορά ομολόγων, κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς

Θετικό το κλίμα στην αγορά ομολόγων, κάτω από το 4% η απόδοση του 10ετούς

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,93% από το 4,05% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδα

Ενισχύονται οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει εκ νέου κάτω από το 4%.

Θετικό παραμένει το κλίμα στις αγορές ομολόγων παρά την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Είναι ενδεικτικό ότι η προσφορά νέων εκδόσεων (τόσο από το Δημόσιο όσο και από ιδιωτικές εταιρείες) η οποία τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έφθασε τα 5 δισ. ευρώ, απορροφήθηκε πλήρως από τους επενδυτές χωρίς να προκληθούν πιέσεις στις αποδόσεις.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν 46 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,93% από το 4,05% που κυμαίνονταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, έναντι 2,45% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο διαμορφωθεί στο 1,48% από 1,51%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,1228 δολ . από το επίπεδο των 1,119 δολ, που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ