Η Αθήνα έστειλε πρόσκληση στο ΔΝΤ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις

Η Αθήνα έστειλε πρόσκληση στο ΔΝΤ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις
Eπιστολή πρόσκληση προς το ΔΝΤ απέστειλε η Ελλάδα ώστε να έλθουν στην Αθήνα τα κλιμάκια για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μέσω ESM.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αγκάθιπαραμένει στις συζητήσεις ως προς τη διαδικασία το πώς και το πού θα γίνονται οι έλεγχοι των στοιχείων για την κατάρτιση του προγράμματος, με τους θεσμούς να θέτουν και ζήτημα ασφάλειας.

Ακόμη, οι πληροφορίες θέλουν, οι σκληροί της ευρωζώνης να επιμένουν ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει έως τις 20 Αυγούστου, αποκλείοντας νέο δάνειο-γέφυρα από τον EFSM.

Το ζήτημα με το ΔΝΤ ανέκυψε γιατί, όπως ενημέρωσε και ο εκπρόσωπός του, το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή των θεσμών επί ελληνικού εδάφους δεν απευθύνθηκε ξεχωριστά στο Ταμείο, αλλά με κοινή επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους θεσμούς.

Διαφωνίες παραμένουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών ως προς τη διαδικασία, για το πώς και πού θα γίνονται οι έλεγχοι των στοιχείων για την κατάρτιση του νέου προγράμματος.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να θέτουν και θέμα ασφάλειας, λέγοντας, σύμφωνα με το Reuters, ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν, αν δεν βρεθεί το κατάλληλο μέρος, δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος και της αντιπάθειας των Ελλήνων προς την τρόικα μετά τα δύο μνημόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ