«Βόμβα» Σόιμπλε: Διπλό νόμισμα στην Ελλάδα εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

«Βόμβα» Σόιμπλε: Διπλό νόμισμα στην Ελλάδα εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Την πιθανότητα εφαρμογής παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα, εφόσον αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, φέρνει στο προσκήνιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚφέρεται να ανέφερε την ιδέα επιβολής παράλληλου νομίσματος σε πρόσφατη συνάντηση, χωρίς πάντως να την υιοθετεί.

Στην ίδια σύσκεψη ο κ. Σόιμπλε έφερε το παράδειγμα του Μαυροβουνίου, που χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της νομισματικής ένωσης, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Τα σχόλια αυτά υπονοούν ότι κάποιοι ήδη στην Γερμανία προετοιμάζονται για την χειρότερη εξέλιξη σχετικά με την Ελλάδα, την ώρα που η Καγκελάριος Μέρκελ επισήμως δηλώνει πως στόχος είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του ίδιου του κυρίου Σόιμπλε στην γαλλική εφημερίδα Les Echo, όπου ανέφερε πως «έχουμε υπ' όψιν μας αυτές τις πληροφορίες, αλλά δεν τις σχολιάζουμε».

Αναλυτές της Goldman Sachs πρόσφατα είχαν κυκλοφορήσει μια εργασία, βάσει της οποίας συνθήκες σαν αυτές της Κύπρου, του Μαυροβουνίου και του Κοσόβου, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ