«Ολοκληρώστε την αξιολόγηση και θα βοηθήσουμε»

«Ολοκληρώστε την αξιολόγηση και θα βοηθήσουμε»
Πρόθυμοι να συνδράμουν την Ελλάδα για την επίτευξη μιας συμφωνίας μακράς πνοής υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος, εμφανίστηκαν Μέρκελ και Ολάντ μετά την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες και 20 λεπτά.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε λόγο για φιλικές και εποικοδομητικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην«επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» ενώ προσέθεσε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών,καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

Η Αγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ αποχώρησαν μαζί από τον χώρο της συνάντησης στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει όλοι οι ηγέτες που συμμετέχουν στην σύνοδο. Από ελληνικής πλευράς στην τριμερή, συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάενώ, δας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ελληνική ανακοίνωση

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομηνικό κλίμα προσθέτοντας ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης. Ολόκληρο το κείμενο της ελληνικής ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσληνουά Ολάντ διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα. Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι δύο ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ