Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας

Σόιμπλε: Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας
Στη δήλωση ότι δεν μπορεί να αποκλείσει μια χρεοκοπία της Ελλάδας όπως είχε κάνει το 2012 προχώρησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αυξάνοντας την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση της WSJ και της γαλλικής Les Echos για το αν μπορεί να επαναλάβει την διαβεβαίωση που έδωσε στο τέλος του 2012 ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε ότι «θα έπρεπε να σκεφτώ πολύ προτού την επαναλάβω στην τρέχουσα κατάσταση».

«Η κυρίαρχη, δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού μας άφησε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε, αναφερόμενος στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Σόιμπλε απέρριψε τις περισσότερες ιδέες της Κομισιόν για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Ο ίδιος προειδοποίησε το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιοριστεί στον ρόλο που έχει ως ένας από τους τρεις θεσμούς που επιβλέπουν την εφαρμογή του προγράμματος, μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Πολλοί άνθρωποι μιλούν για πράγματα που είτε δεν καταλαβαίνουν είτε δεν έχουν την ευθύνη για αυτά» σημείωσε. «Η Κομισιόν παίζει τον ρόλο της ως ένας από τους τρεις θεσμούς. Αλλά δρα εντός των ορίων αυτής της λειτουργίας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ