Γερμανία: Οι προσδοκίες μας από το Eurogroup είναι περιορισμένες

Γερμανία: Οι προσδοκίες μας από το Eurogroup είναι περιορισμένες
Περιορισμένες προσδοκίες έχει από το Eurogroup της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, κ. Μάρτιν Γέγκερ κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου: «Οι προσδοκίες μας είναι διαχειρίσιμες». Συμπλήρωσε ωστόσο, πως το Βερολίνο περιμένει ενδιάμεση έκθεση προόδου για την Ελλάδα στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα.

Σημειώνεται ότι μόλις μία ημέρα νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί, αναγνώρισε μεν ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά δήλωσε πως δεν αναμένεται σύνταξη σχετικής έκθεσης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα η Α. Μπράιτχαρτ αν το Brussels Group ετοιμάζει γραπτή έκθεση προόδου για την Ελλάδα, ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, απάντησε ότι ναι μεν υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν γνωρίζει για καμία γραπτή έκθεση προόδου.

Η κ. Μπράιτχαρτ πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, το Eurogroup Working Group (EWG), αλλά και το Eurogroup στη Ρίγα θα αποτιμήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών το τελευταίο διάστημα.

Η κυβέρνηση ελπίζει σε μία έγγραφη έκθεση προόδου εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, ωστόσο μέχρι χθες δεν είχε φανεί φως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ