Αισιόδοξος ο Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες

Αισιόδοξος ο Τσίπρας: Ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες
Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την «μίνι σύνοδο» στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η Αθήνα θα παρουσιάσει και εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες διότι με ευθύνη κάποιων είχε εκτροχιαστεί» απάντησε σε ερώτηση του protothema.gr, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της οκταμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες, καθώς όπως είπε όλες οι πλευρές έδειξαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή ανάγνωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα,δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει το mail Χαρδούβελη.

«Αντίθετα η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις δικές της διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλες οι πλευρές επαναβεβαιώσαν την πρόθεσή τους να εργαστούν ώστε το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η χρηματοπιστωτική ομαλότητα για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε εκταμίευση ποσών από ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση. Απέφυγε όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένο ποσό και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του κ. Γιούνκερ την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ