Προκλητική καμπάνια της Bild: ΌΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες

Προκλητική καμπάνια της Bild: ΌΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες
Μια νέα δυσφημιστική εκστρατεία σε βάρος της Ελλάδας ξεκίνησε η γνωστή εφημερίδα Bild, με στόχο τον επηρεασμό των Γερμανών βουλευτών στην αυριανή ψηφοφορία για την έγκριση επέκτασης του ελληνικού προγράμματος.

Με ένα ηχηρό «ΌΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες» η εφημερίδα καλεί τους αναγνώστες να συμμετάσχουν σε καμπάνια κατά της Ελλάδας ακολουθώντας τα εξής απλά... βήματα.

Τους ζητά να τυπώσουν την φωτογραφία του εξωφύλλου να την κρατήσουν στα χέρια τους και να βγάλουν selfie την οποία μετά πρέπει να την στείλουν με mail στην εφημερίδα.

«Την Παρασκευή, η Bundestag θα διαθέσει κι άλλα δισεκατομμύρια στην Αθήνα. ΌΧΙ! σε νέα ύψους δισεκατομμυρίων – δώρα στην Ελλάδα!» γράφει χαρακτηριστικά.

Η Bild κάνει αναφορά σε δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Αντώνη Σαμαρά που διαβεβαίωναν ότι η Γερμανία δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ. Η γερμανική ταμπλόιντ αναφέρει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τον Ιούλιο νέο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα απευθύνεται στους Έλληνες πολιτικούς σχολιάζοντας «υποσχεθήκατε ξανά και ξανά», παραθέτοντας τη δήλωση Σαμαρά (23Αυγούστου του 2012) στην οποία δήλωσε «Φυσικά θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι», τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου (23 Μαρτίου 2011) στην οποία υποστηρίζει «Θα επιστρέψουμε κάθε δεκάρα. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της – με υψηλά επιτόκια» σχολιάζοντας ότι «ακούμε συνεχείς υποσχέσεις τις οποίες, όμως, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πια».

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αμφιβάλλει για τη βούληση των Ελλήνων και δικαίως γιατί οι Έλληνες φαίνεται να μην έχουν απολύτως καμία πρόθεση να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιανης Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι τον Ιούλιο η χώρα του θα χρειαστεί και νέα βοήθεια, ενώ επανέφερε και το θέμα του κουρέματος».

«Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί μετά τον Ιούλιο νέο πακέτο βοήθειας πολλών δισεκ. ευρώ. Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε είπε ότι έχουν ήδη συζητηθεί σε επίπεδο ΕΕ πιθανές λύσεις σύνδεσης μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας βοήθειας» καταλήγει η Bild.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ