S. Gabriel:"Η Ελλάδα θέλει ένα νέο πρόγραμμα.Είμαι υπέρ του να μην πούμε πρόωρα ναι ή όχι"

S. Gabriel:"Η Ελλάδα θέλει ένα νέο πρόγραμμα.Είμαι υπέρ του να μην πούμε πρόωρα ναι ή όχι"
Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε "Χαίρομαι που η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει ένα νέο πρόγραμμα. Είμαι υπέρ του να μην πούμε πρόωρα ναι ή όχι" και χαρακτήρισε την "νέα στάση" της ελληνικής κυβέρνησης ως "σημείο αφετηρίας το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για διαπραγματεύσεις και να μην το απορρίψουμε εκ των προτέρων δημόσια".

Θα έπρεπε, τόνισε ο κ. Γκάμπριελ, να δώσουμε στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον χρόνο και την δυνατότητα για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και μόνο μετά να αξιολογήσουμε την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. «Τώρα είναι πολύ νωρίς για αυτό», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική Λόταρ Μπίντινγκ καλωσόρισε την "υποχώρηση", όπως είπε, της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για "δείγμα επιστροφής στην Αθήνα της λογικής και της αξιοπιστίας απέναντι στις συμφωνίες".

Το SPD "θα μπορούσε να στηρίξει στην Βουλή σε μια παράταση μιας ελαφράς διαφοροποίησης του ισχύοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα", ανέφερε ο κ. Μπίντινγκ και πρότεινε σε αυτή τη βάση το Eurogroup να σκεφθεί εκ νέου πώς θα χαλαρώσει λίγο το βάρος για την Ελλάδα. Μια πιθανότητα θα ήταν να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα στους προϋπολογισμούς του 2015 και 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ