Για αύριο μετατέθηκε το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης

Για αύριο μετατέθηκε το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης
Για αύριο μετατέθηκε η κατάθεση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης του αιτήματος για παράταση του προγράμματος.

Όπως δήλωσε, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, το ελληνικό αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης θα υποβληθεί τελικά αύριο, Πέμπτη.

Υπενθυμίζουμε ότι «η Αθήνα θα ζητήσει μια παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» επισήμανε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών.

Γι' αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του αιτήματος, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για συμφωνία».

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήδη έχει αρχίσει επαφες με ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος «για να βρεθεί μια πραγματική λύση, το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Σακελλαρίδης απέφυγε να σχολιάσει την αντίδραση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να μην συμβούν παρόμοιες καταστάσεις με αυτές του περασμένου Eurogroup.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης που πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών βασίζεται στο κείμενο Μοσκοβισί.

Η προτεινόμενη παράταση θα έχει εξάμηνη διάρκεια.

Κατόπιν του αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, με την οποία η Αθήνα επιχειρεί να ξαναφέρει στο τραπέζι του διαλόγου τους εταίρους της, αναμένεται να τεθεί ζήτημα έκτακτης συνεδράσης του Eurogroup, προκειμένου να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ