Δήλωση Βαρουφάκη: Καμία σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές

Δήλωση Βαρουφάκη: Καμία σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές
Την διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει «τη συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνει πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» έδωσε σήμερα το πρωί ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερώτηση αν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις η χώρα μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές.

Οι δηλώσεις έγιναν σε δημοσιογράφους έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενώ ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε επίμονα να απαντήσει στη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα ότι σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές, πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, ο κ. Βαρουφάκης αρκέστηκε να πει «μην προτρέχετε».

Από την κυβέρνηση προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο σχόλιο για το συγκεκριμένο ταξίδι - αστραπή.

Εξάλλου το οικονομικό επιτελείο προετοιμάζει τεκμηριωμένες προτάσεις και θέσεις σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχειρίσεως, σε μια προσπάθεια να αποσπάσει τη σύμφωνη γνώμη της ευρωζώνης για ένα πρόγραμμα-γέφυρα.

Στην προετοιμασία των σχετικών προτάσεων μετέχει κλιμάκιο της εταιρείας χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard, το οποίο έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Οικονομικών και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ. Χουλιαράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ