«Η Ελλάδα ήταν απέναντι σε όλους» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος

«Η Ελλάδα ήταν απέναντι σε όλους» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος
Την ευκαιρία να υποβάλει τα σχέδιά της στο έκτακτο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας θα έχει η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι στην πρώτη συνάντηση των αξιωματούχων της ευρωζώνης ήταν απομονωμένη, αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν πως θα προχωρήσουν με την χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Αθήνα στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης προετοιμάζοντας το έδαφος για την συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα την Πέμπτη.

Στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση θα έχει την δυνατότητα να εξηγήσει πως θέλει να μεταρρυθμίσει την οικονομία και να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της σεβόμενοι τις δεσμεύσεις της Ελλάδας υπό τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν σημειώθηκε πρόοδος κατά την προπαρασκευαστική συνάντηση των αξιωματούχων της ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ, καθώς οι θέσεις της Αθήνας και των άλλων χωρών – μελών της ευρωζώνης απέχουν πολύ.

“Ήταν η Ελλάδα απέναντι σε όλους τους άλλους, βασικά ήταν 1 εναντίον 18”, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος περιγράφοντας το κλίμα της συνάντησης, ενώ πρόσθεσε “Δεν υπήρχαν συμπεράσματα από τις χθεσινοβραδινές συζητήσεις. Έγκειται στην ελληνική κυβέρνηση να μας πει τι θέλει να κάνει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ