ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με Ελλάδα για αλλαγή του χρέους

ΔΝΤ: Καμία συζήτηση με Ελλάδα για αλλαγή του χρέους
Καμία συζήτηση με την Ελλάδα δεν έχει γίνει για αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ελάφρυνσης χρέους τονίζει εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχεισυμφωνημένο πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέους στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και τόνισε ότι δενέχει υπάρξει συζήτηση με τις ελληνικές αρχές για αλλαγή σε αυτό το πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι όπως διέρρευσε σήμερα και επιβεβαιώθηκε εν συνεχεία αρμοδίως, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συνάντησε τον διευθυντή του τμήματος ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι την Κυριακή (Διαβάστε ΕΔΩ).

Τη συνάντηση αποκάλυψε ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, με μήνυμά του στο Twitter, επικαλούμενος «δύο αξιόπιστες πηγές», ενώ εν συνεχεία επιβεβαιώθηκε από ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση, "η συνάντηση ήταν φιλική και απέβλεπε στη γνωριμία των δύο ανδρών δεδομένων των νέων αρμοδιοτήτων τους".

Ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης όμως, στη συνέντευξή του στην ιταλική La Repubblica δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με την πρόταση για αναπτυξιακά ομόλογα.

Δήλωνε παράλληλα αισιόδοξος ότι θα επιλυθεί το ελληνικό ζήτημα του χρέους και ότι είχε θετική υποδοχή κατά τις συναντήσεις που είχε με οικονομολόγους και επενδυτές στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ