ΥΠΟΙΚ: Καμία αναφορά του Γ. Ντάισελμπλουμ σε συνέχιση του ελληνικού προγράμματος

ΥΠΟΙΚ: Καμία αναφορά του Γ. Ντάισελμπλουμ σε συνέχιση του ελληνικού προγράμματος
Σε διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να αναφέρεται στο ενδεχόμενο συνέχισης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος της τρόικας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα.

«Όσοι, συνεπώς, οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στον τόπο», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Ενδεχομένως θα συζητηθεί η συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος του EFSF. Μια πιθανή συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος θα εξαρτηθεί επίσης από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές» αναφέρει σε έγγραφο για την ημερήσια διάταξη της συνόδου της Πέμπτης ο επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem.

Στην παράγραφο για το θέμα της Ελλάδας, επισημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν την πορεία της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος και δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.

Ακόμη, γίνεται λόγος για την πρώτη αποστολή της τρόικας που ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου και επισημαίνεται ότι η τρόικα «θα επιστρέψει σύντομα» στην Αθήνα για να συνεχίσει την εξέταση προόδου. «Αυτή η δόση (σ.σ. 1,9 δισ. από τον EFSF) θα καταβληθεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της αποστολής» και μετά από «μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα για την εφαρμογή» του μνημονίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ