Αναθεωρεί τις προβλέψεις για την οικονομία της η Γερμανία

Αναθεωρεί τις προβλέψεις για την οικονομία της η Γερμανία
Η γερμανική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει την επόμενη εβδομάδα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2014 και το 2015, σε περίπου 1,25% και για τα δύο χρόνια, σύμφωνα με δύο πηγές του κυβερνητικού συνασπισμού, που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.  Η Γερμανία παραμένει η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας δήλωσε μόλις χθες ο Σόιμπλε

«Αυτός είναι ο αριθμός κατά προσέγγιση», δήλωσε μία από τις πηγές αυτές, ενώ η δεύτερη πηγή είπε ότι θα υπάρξει «μεγάλη μείωση» στην επίσημη πρόβλεψη που γίνεται δύο φορές ετησίως.
Η τελευταία επίσημη πρόβλεψη έγινε τον Απρίλιο και αναφερόταν σε ρυθμό ανάπτυξης 1,8% φέτος και 2% το επόμενο έτος. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα για να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις που θα ανακοινωθούν την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η γερμανική οικονομία ήταν ισχυρή στην αρχή του 2014, αλλά η αναθεώρηση επί το δυσμενέστερο των προβλέψεων φαίνεται αναπόφευκτη μετά από τη συρρίκνωσή της κατά 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο και μία σειρά αδύναμων στοιχείων που υποδηλώνουν στασιμότητά της στο τρίτο τρίμηνο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μείωσε την τρέχουσα εβδομάδα την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο 1,4% για φέτος και στο 1,5% για το 2015, ενώ κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα τη μείωσαν στο 1,3% και 1,2%, αντίστοιχα.

Μία μέρα νωρίτερα...

Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία παραμένει η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας

H Γερμανία «δεν βρίσκεται σε ύφεση» και παραμένει η «ατμομηχανή» της ευρωπαϊκής οικονομίας, επανέλαβε σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την ώρα που η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας ανησυχεί την Ευρώπη.
«Δεν έχουμε ύφεση στη Γερμανία, σημειώνεται μια εξασθένιση της ανάπτυξης» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο περιθώριο της φθινοπωρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Είμαστε η ατμομηχανή της ανάπτυξης στην ευρωζώνη», συνέχισε.

Οι κακές επιδόσεις στους δείκτες της γερμανικής οικονομίας, κυρίως της βιομηχανίας, έχουν συσσωρευτεί αυτές τις τελευταίες ημέρες. Τα μεγαλύτερα ινστιτούτα οικονομικών ερευνών περιέγραψαν σήμερα ένα ζοφερό ορίζοντα για την ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, ενώνοντας τις φωνές τους με πολλά ευρωπαϊκά κράτη και παρατηρητές που απευθύνουν έκκληση στη Γερμανία να δαπανήσει περισσότερα με στόχο την τόνωση των ρυθμών ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ