Γιατί είμαι μακαρονάς....

Γιατί είμαι μακαρονάς....
Η εταιρία γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες.
καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγει ετησίως περισσότερους από 50.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία Κίκιζα μία από τις μεγαλύτερες του είδους στην Ευρώπη.
Η παρουσία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Atlanta SA, μέσω της οποίας εξάγει σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά, όπως για παράδειγμα, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, ελιές, χαλβά και κρασιά.
Οι βασικές μάρκες ζυμαρικών της εταιρίας είναι: η Μέλισσα και η Στέλλα, η σειρά εκλεκτών ζυμαρικών Primo Gusto, η θεσσαλική Deveta, η ιστορική Αβέζ και τα παραδοσιακά προϊόντα Βλάχα. Η πλήρης σειρά τοματικών προϊόντων Primo Gusto και τα παραδοσιακά γλυκά Καζινό, συμπληρώνουν την παρουσία της στην ελληνική αγορά τροφίμων.
Σήμερα, με τζίρο άνω των 70 εκατ. ευρώ και προσωπικό 240 άτομα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα και ήδη η τρίτη γενιά της οικογένειας προετοιμάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της.Σημαντική είναι και η εξαγωγική της δραστηριότητα, με το 20% της ετήσιας παραγωγής της να κατευθύνεται στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Αλβανία -όπου κατέχει μερίδια που κυμαίνονται από 15% έως και 25%- αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ουκρανία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Εσθονία, τα Αραβικά Εμιράτα, τη Νότιο Αφρική, τη Γερμανία, την Αιθιοπία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Ζιμπάμπουε, τη Σλοβακία, τα Σκόπια, την Αρμενία, την Τσεχία, την Αυστρία και το Κονγκό.