Ηλεκτρονική «επίθεση» ξεκινάει η εφορία – Έρχεται βομβαρδισμός με email– Ποιο θα είναι το περιεχόμενο τους

Ηλεκτρονική «επίθεση» ξεκινάει η εφορία – Έρχεται βομβαρδισμός με email– Ποιο θα είναι το περιεχόμενο τους
Όπλο μαζικής …αποστολής ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεκινήσει την είσπραξη φόρων συνολικού ύψους περίπου επτά δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα e-mailτων φορολογουμένων θα γεμίσουν ειδοποιητήρια για την πληρωμή τόσο του φόρου εισοδήματος όσο και του ενιαίου φόρου ακινήτων. Η αποστολή, θα ξεκινήσει από σήμερα και θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

Φέτος, δεν πρόκειται να αποσταλούν εκκαθαριστικά στους φορολογούμενους ούτε για τον φόρο εισοδήματος ούτε για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Οι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι να μπουν στο Taxisμε τους κωδικούς τους, να τυπώσουν το έγγραφο και να πάνε να πληρώσουν.

Στοemailπου θα αρχίσει να αποστέλλεται από σήμερα, θα αναγράφεται ότι έχει αναρτηθεί στοTaxisη πράξη προσδιορισμού του φόρου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώτου, το όνομα ή η επωνυμία καθώς και το είδος της πράξης της απόφασης ή της ειδοποίησης που αναρτάται στοTaxisκατά περίπτωση. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η αποστολή τωνemailθα γίνει σε δύο δόσεις όσον αφορά στον φόρο εισοδήματος:

1.Οι πρώτοι θα είναι οι περίπου δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι που πρέπει να πληρώσουν φόρο άνω των 300 ευρώ. Γι’ αυτούς ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα καθώς η πρώτη από τις τρεις δόσεις θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα αρχίσουν να καταλογίζονται προσαυξήσεις.

2.Η δεύτερη παρτίδα, θα αφορά σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν φόρο κάτω από 300 ευρώ. Πρόκειται για περίπου 600.000 πολίτες οι οποίες έχουν το περιθώριο μέχρι το τέλος Αυγούστου. Βέβαια, αυτοί θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό του φόρου μαζεμένο ενώ θα έχουν και έκπτωση φόρου 1,5%.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής τωνemailγια τον φόρο εισοδήματος, θα αρχίσουν ταemailγια τον ΕΝΦΙΑ. Συνολικά, πρόκειται για 6,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα που πρέπει να παραλάβουν ειδοποίηση. Η αποστολή θα πρέπει να γίνει μέσα στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Το υπουργείο Οικονομικών τρέχει να προλάβει τις προθεσμίες καθώς θέλει να βεβαιώσει τον φόρο μέχρι το τέλος του μήνα. Μόνον έτσι θα μπορέσει να εισπράξει την πρώτη δόση του φόρου μέχρι το τέλος Αυγούστου καθώς ο νόμος λέει ότι η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ