Συμβαίνει τώρα: Με …νόμο θα αντιμετωπίσουν το χάος του Ε9

Συμβαίνει τώρα: Με …νόμο θα αντιμετωπίσουν το χάος του Ε9
Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται από το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που σπεύδουν τελευταία ημέρα να συμπληρώσουν το Ε9. Το πιο συνηθισμένο μήνυμα που αντιμετωπίζουν; “InternalError”. Στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν λύση καθώς εκτός περιουσιολογίου θα μείνουν πάνω από 700.000 δηλώσεις. Ήδη υπήρξε εισήγηση να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με το νομοθετική ρύθμιση. Δείτε τι θα προβλέπει  

Παράταση στην προθεσμία δεν μπορεί να ανακοινωθεί καθώς αυτό απαιτεί νομοθετική ρύθμιση, υποστηρίζει αρμόδια πηγή. Ωστόσο, υπάρχει ήδη εισήγηση, να κατατεθεί μόλις ανοίξει η Βουλή, νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τα εξής: οι φορολογούμενοι μόλις παραλάβουν το εκκαθαριστικό του ενιαίου φόρου ακινήτου, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τροποποίησή του ηλεκτρονικά χωρίς μάλιστα να πληρώσουν φόρο. Θα τους δοθεί ένα χρονικό περιθώριο –πιθανότατα τρεις μήνες- να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις προκειμένου να εκδοθεί καινούργιο εκκαθαριστικό. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες δηλαδή να εξοφληθεί έως το τέλος του 2014.

Μέχρι χθες το βράδυ, είχαν υποβληθεί περίπου 300.000 δηλώσεις Ε9. Ο συνολικός αριθμός όπως, εκτιμάται ότι πρέπει να ξεπεράσει κατά πολύ το ένα εκατομμύριο. Και αυτό διότι είναι μεγάλος ο αριθμός των φορολογουμένων που προχώρησαν σε τακτοποίηση υμιυπαιθρίου και οφείλουν τώρα να δηλώσουν τα τακτοποιημένα τετραγωνικά στο Ε9.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε –σε μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων- την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με τις οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του Ε9 εφόσον κατορθώσετε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσα στην ημέρα: ΠΡΟΣΟΧΗ θα σας ζητήσουν να δηλώσετε όλους τους αριθμούς των ρολογιών της ΔΕΗ ακόμη και για ακίνητα για τα οποία δεν αλλάζετε τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ