H Ryanair, οι 2800 νέες θέσεις εργασίας και τα επικοινωνιακά παιχνίδια

H Ryanair, οι 2800 νέες θέσεις εργασίας και τα επικοινωνιακά παιχνίδια
Ψάχνουν εδώ και τρεις ημέρες χιλιάδες άνεργοι συμπολίτες μας την αγγελία ή την προκήρυξη ή κάποια πληροφορία για τις 2800 θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει η Ryanairστην Ελλάδα. Τηλεφωνούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και κανείς δεν μπορεί να τους δώσει την παραμικρή πληροφορία. Ο λόγος;

Ο λόγος είναι ότι οι θέσεις εργασίας δεν έχουν ανοίξει. Κι ούτε πρόκειται να ανοίξουν. Μπορεί να προκύψουν σε βάθος χρόνου. Μην περιμένετε ότι ο εργοδότης θα είναι η Ryanair. Οι 2800 θέσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα στατιστικό εύρημα. Υπολόγισαν ότι για κάθε ένα εκατομμύριο επιβάτες που φέρνει μια αεροπορική εταιρεία, δημιουργούνται 1000 θέσεις εργασίας. Και επειδή η Ryanairυπολόγισε ότι θα φέρει 2,8 εκατομμύρια επιβάτες, δια της απλής μεθόδου των τριών προέκυψε ότι θα δημιουργηθούν 2800 θέσεις εργασίας. Όχι στην ίδια εταιρεία. Στο ευρύτερο τουριστικό κλάδο.

Χωρίς λόγο άναψαν λοιπόν τα τηλέφωνα στο αεροδρόμιο από ενδιαφερόμενους για τις θέσεις οι οποίοι όμως προς λύπη τους ενημερώθηκαν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει… τίποτα. Και βέβαια, πώς να υπάρχουν θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο όταν η Ryanair δεν έχει συνάψει ακόμη τη σύμβαση συνεργασίας της με το «Ελ. Βενιζέλος».

Ακόμη και όταν θα συνάψει όμως, οι θέσεις δεν θα ξεπεράσουν τις 50-60, όσες δηλαδή χρειάζεται για την εξυπηρέτηση των δύο αεροσκαφών που θα σταθμεύουν στην Αθήνα. Άλλοι 20-30 θα είναι οι εργαζόμενοι Το θέμα προέκυψε με τον γνωστό ελληνικό τρόπο. Ένα ένθετο περιοδικό με θέματα εύρεσης εργασίας προσάρμοσε τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI) το οποίο υπολογίζει ότι για κάθε 1.000.000 επιβάτες δημιουργούνται περίπου 1.000 θέσεις εργασίας. Η Ryanairεπικαλείται συχνά πυκνά αυτή την εκτίμηση. Ιδού και η έρευνα όπως την αλιεύσαμε από την επίσημη ιστοσελίδα του αερομεταφορέα.

Από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας θα πληροφορηθείτε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός εργαζομένων, ανέρχεται στα 9.137 άτομα στο τέλος του 2012 από 8438 άτομα το 2012. Και η Ryanairδραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ