Αυτές είναι μερικές από τις πιο παράξενες επενδύσεις

Αυτές είναι μερικές από τις πιο παράξενες επενδύσεις
Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο παράξενες επενδύσεις που αυτή την στιγμή σπάνε τα ταμεία στην αγορά:

1. Κρασί Chateau Pavie

Σε αντίθεση με τις χαμηλές αποδόσεις του κρασιού την τελευταία 3ετία, υπάρχε ένα παλαιωμένο κρασί που φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά. Το κρασί Chateau Panie της περιοχής Μπορντό της Γαλλίας σπάει τα ταμεία έχοντας 3ετή ετησιοποιημένη απόδοση 24,1%.

2. Αγωνιστικό όχημα Grand Prix

Το Mercedes Benz θεωρείται ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα αγωνιστικά οχήματα του Grand Prix και δικαίως αφού πέρασε στον τελευταίο ιδιοκτήτη του στην τιμή των 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το όχημα οδηγούσε στους αγώνες της Formula 1 ο Juan Manual Fangio.

3. Ferrari αντίκα

Οι Ferrari αντίκες της δεκατίας του '50 καθώς και του '60 δείχνουν να έχουν υψηλές αποδόσεις, όπως για παράδειγμα η GTB NART του 1967 η οποία πουλήθηκε έναντι των 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Άλλες Ferrari εκείνης της εποχής πωλήθηκαν μεταξύ 10 και 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

4. Καλλιτέχνες όπως ο Marcel Duchamp

Σε αντίθεση με το γεγονός ότι η σύγχρονη τέχνη αποτέλεσε άλλη μια μορφή κακής επένδυσης , τα έργα του Γαλλο-Αμερικάνου καλλιτέχνη Marcel Duchamp αποτέλεσαν την εξαίρεση αφού αποδείχτηκαν λαμπρή επενδυτική ευκαρία με 3ετή ετησιοποιημένη απόδοση 93,8%.

5. Ο Ινδός ζωγράφοςVasudeo S. Gaitonde

Μετά τονMarcel Duchamp, την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην σύγχρονη τέχνη έχουν τα έργα του Ινδού ζωγράφουVasudeo S. Gaitonde με ετησιοποιημένη απόδοση 83% στο διάστημα 3 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας πίνακας του 1979 δόθηκε έναντι 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια δημοπρασία στο Mumbai.

6.O εκκεντρικός ζωγράφος Jackson Pollock

Μία άλλη κερδοφόρα επένδυση αποτελούν τα έργα του ζωγράφουJackson Pollock σημειώνοντας ετήσια ετησιοποιημένη απόδοση 320,4% και 57,5% στο διάστημα των 3 ετών.

7.Σπάνια νομίσματα

Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο τα σπάνια νομίσματα έχουν καταγράψει 3ετή ετησιοποιημένη απόδοση 13,2%. Συγκεκριμένα ένα βρετανικό νόμισμα του 1559 είχε καταγράψει απόδοση 26% στην 3ετία.

8. Άπαχο χοιρινό

Με 11,5% ετησιοποιημένη απόδοση στην 3ετία δικαίως θεωρείται η νικήτρια επένδυση ανάμεσα στα αγροτικά εμπορεύματα. Σημειώνεται ότι το άπαχο χοιρινό είναι η βασική πηγή χοιρινού κρέατος στις ΗΠΑ.

9. Σόγια

Δεύτερη μετά τα χοιρινά έρχεται η σόγια καθώς θεωρείται και αυτή μια πολύ καλή επένδυση στην κατηγορία των αγροτικών εμπορευμάτων. Με ετήσια απόδοση 18,5% ξεπερνάει τα βοοειδή, το ρύζι και την ξυλεία.

10. Αποθηκευτικοί χώροι

Πολύ καλά στατιστικά φαίνεται να έχουν και οι αποθηκευτικοί χώροι. Η ετήσια ετησιοποιημένη απόδοση σημειώθηκε 16% και 21,2% για την 3ετία.

11. Συλλεκτικά γραμματόσημα

Τα συλλεκτικά γραμματόσημα αποδείκτηκαν επίσης μια πολύ καλή επένδυση σημειώνοντας κέρδη 2,6% σε διάστημα ενός έτους και 5,4% σε διάστημα 3 ετών.