Morgan Stanley: Overweight και νέες τιμές-στόχοι για Πειραιώς και Mytilineos

Morgan Stanley: Overweight και νέες τιμές-στόχοι για Πειραιώς και Mytilineos

Η αμερικανική τράπεζα, από τη λίστα με τις επιλογές της αφαίρεσε τη μετοχή της Eurobank

Στις κορυφαίες επιλογές για την τις αναδυόμενες αγορές της περιοχής ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), συμπεριέλαβε η Morgan Stanley τις μετοχές της Mytilineos και της Τράπεζας Πειραιώς. Να σημειωθεί ότι η αμερικανική τράπεζα, από τη λίστα με τις επιλογές της αφαίρεσε τη μετοχή της Eurobank.

Για την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, αν και οι δύο μετοχές υπεραποδίδουν (overweight), εντούτοις βλέπει περιθώρια ανόδου και στο πλαίσιο αυτό δίνει νέες τιμές-στόχους.

Για τη μετοχή της Mytilineos που χαρακτηρίζεται ως overweight, η τιμή-στόχος ορίζεται από τη Morgan Stanley στα 43 ευρώ, αναμένοντας άνοδο 16%. Η ανάλυση επισημαίνει τρεις βασικούς παράγοντες για το επιτυχημένο μοντέλο επιχειρηματικότητας της εταιρείας: τις ισχυρές συνέργειες, τη διαφοροποιημένη ανάπτυξη στον κλάδο της ενέργειας και την ισχυρή ταμειακή ρευστότητα η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ταμειακές ροές.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 2024 6 φορές, χαμηλότερα κατά 19% σε σχέση με τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και αλουμινίου, μια διαφορά η οποία θα πρέπει να κλείσει καθώς η ποιοτική ανάπτυξη της εταιρείας συνεχίζεται και παράλληλα η εκτέλεση των έργων είναι σταθερή στους κλάδους που δραστηριοποιείται.

Αναφορικά με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η Morgan Stanley την αξιολογεί επίσης ως «υπέρβαρη». Για τα περιθώρια ανόδου εμφανίζεται πιο αισιόδοξη καθώς αναμένει τα κέρδη της μετοχής να ανέλθουν στο 22%, με την τιμή στόχο να ορίζεται στα 4,27 ευρώ.

Τα υψηλότερα επιτόκια δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την κερδοφορία των τραπεζών. Οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν ότι η στροφή των καταθετών προς τις προθεσμιακές καταθέσεις θα αποτελέσουν τον βασικό πυρήνα κερδών.

Για τα υψηλότερα επιτόκια, προβλέπουν ότι το ενεργητικό θα δείξει αντοχές σε όρους ποιότητας με κόστος κινδύνου στις 70 μ.β. τη διετία 2024-2025 και σταθερή αύξηση των δανείων για το διάστημα 2023-2025 στο 5% με 7%. Οι βασικοί κίνδυνοι αφορούν την ανάκαμψη του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που είναι ευάλωτη σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς και την ασθενέστρεη του αναμενομένου απορρόφηση των κονδυλίων της Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ