Ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν θέλει να κυβερνήσει ή δεν μπορεί

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν θέλει να κυβερνήσει ή  δεν μπορεί
Αν κάποιος παρακολουθήσει τις τελευταίες εβδομάδες το ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Και δεν είναι μόνο το φαινόμενο της πολυγλωσσίας των στελεχών του που έρχεται από το παρελθόν και μπορεί κάποιος να το «δικαιολογήσει» από το γεγονός ότι ένα κόμμα του 3% μετετράπη πολύ γρήγορα σε κόμμα εξουσίας με αποτέλεσμα να μπουν νέα στελέχη.
Αυτό που αποτελεί ζήτημα είναι οι θέσεις που παίρνει το ίδιο το κόμμα ή άνθρωποι που μέχρι σήμερα τουλάχιστον δείχνουν εκφράζουν το κόμμα. Για παράδειγμα στην υπόθεση Τατσόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια θέση που αν μη τι άλλο έδειξε ότι η δημοκρατική λειτουργία είναι μια δύσκολη υπόθεση δημιουργώντας απέχθεια στους όλο και περισσότερους πολίτες που απαιτούν εσωκομματική δημοκρατία. Σε όλο αυτό το σκηνικό θα πρέπει να προστεθούν και οι θέσεις του κόμματος για την απόδραση Ξηρού.
Στη συνέχεια είχαμε τις δηλώσεις Σταθάκη ενός εκ των οικονομικών εγκεφάλων του κόμματος που προσδιόρισε το λεγόμενο επαχθές χρέος στο 5% του συνολικού χρέους τινάζοντας έτσι την πολιτική ρητορική και επιχειρηματολογία του κόμματος. Τα ίδια όμως είπε και ο Γιάννης Μηλιός με την Κουμουνδούρου να σφυρίζει αδιάφορα.
Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία του και τον ξενοφοβικό βρετανό ευρωβουλευτή Νάιτζελ Φάρατζ ο οποίος μεταξύ άλλων έθεσε και ζήτημα ασφάλειας για την Ελλάδα στο οποίο είναι «ευαίσθητη» οι Αγγλοσάξωνες.
Τα παραπάνω και άλλα πολλά που μπορεί κάποιος να απαριθμήσει δείχνουν ότι δεν πάει καλά στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Και αυτό σε μια περίοδο όπου οι δημοσκοπήσεις την φέρνουν να έχει προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας και υπάρχει και η προοπτική των Ευρωεκλογών με τη λογική της χαλαρής ψήφου που μπορεί να την οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά με ψήφους από πολίτες που απλά θέλουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι. Θέλει πραγματικά να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή φοβάται ότι αν συνεχιστεί η δημοσκοπική του άνοδος θα έλθει σύντομα η ώρα να κυβερνήσει με κίνδυνο να καταρρεύσει ταχύτατα καθώς δεν μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες περί κατάργησης του Μνημονίου, αύξησης των μισθών και άλλα τέτοια ευχάριστα. Άραγε το στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή κυβέρνηση να φάει όλη τη λαϊκή δυσαρέσκεια και όταν θα έλθει η ώρα αυτός να κυβερνήσει να μπορεί να δρέψει τους καρπούς των κόπων άλλων;
Αν δεν υπάρχει τέτοια λογική τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά δεν μπορεί να κυβερνήσει διότι με αλλοπρόσαλλες στρατηγικές και συνεχείς παλινωδίες το μόνο που μπορείς να επιτύχεις όταν κυβερνάς είναι η απόλυτη καταστροφή.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]