Ζημιές 4,6 εκατ ευρώ στο α΄ εξάμηνο για το Mega

Ζημιές 4,6 εκατ ευρώ στο α΄ εξάμηνο για το Mega
Ζημιές μετά από φόρους 4,6 εκατ. ευρώ εμφάνισε το Mega το α' εξάμηνο, από ζημιές 11,8 εκατ. ευρώ το 2013.

Σύμφωνα με την λογιστική κατάσταση της εισηγμένης Τηλέτυπος που διαχειρίζεται το τηλεοπτικό σταθμό Mega, o κύκλος εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2014 διαμορφώθηκε στα 42,9 εκατ. ευρώ από 42,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και τα EBITDA του Ομίλου τα οποία διαμορφώθηκαν σε ζημιές 2,1 εκατ. ευρώ. Το μερίδιο τηλεθέασης στο πρώτο εξάμηνο μειώθηκε από το 20% στο 17,6%, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση (πρώτη θέση στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης).
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι παρατηρήσεις του ορκωτού ελεγκτή αναφέρεται στο «ενδεχόμενο ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του». Η διοίκηση της Τηλέτυπος σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο τονίζει ότι «Παρά τις συσσωρευμένες ζημιές η διοίκηση έχει την πεποίθηση ότι με την ακολουθούμενη πιστοδοτική και πιστοληπτική πολιτική και την στήριξη των κυρίων μετόχων της, που εκφράστηκε με διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου, θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας και θα αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη ανεπάρκεια κεφαλαίου κίνησης για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Στόχος της εταιρείας και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 είναι η ταμειακή επάρκεια και ομαλή ρευστότητα της εταιρείας, καθώς επίσης και η περαιτέρω αύξηση των διαφημιστικών της εσόδων. Προϋπόθεση για την ενίσχυση των διαφημιστικών της εσόδων είναι η ευρωστία της συνολικής διαφημιστικής αγοράς, καθώς επίσης και η σταθερότητα του οικονομικού κλίματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ