Eurovision: Κέρδισε η Ουκρανία - 8η η Ελλάδα

Eurovision: Κέρδισε η Ουκρανία - 8η η Ελλάδα

 

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που έδιναν στη δοκιμαζόμενη Ουκρανία τον τίτλο του φαβορί για την Eurovision.

 

Η Ουκρανία με τις 439 ψήφους του κοινού κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision που διεξήχθη φέτος στο Τορίνο. Συνολικά η Ουκρανία έλαβε 631 ψήφους.

Ιδιαίτερα καλή ήταν η ελληνική παρουσία με την Αμάντα Γεωργιάδη και το "Die together" να καταλαμβάνει την έκτη θέση στην ψηφοφορία των επιτροπών, ενώ μετά την καταμέτρηση και των ψήφων του κοινού συγκέντρωσε συνολικά 215 ψήφους και κατέλαβε την 8η θέση. Εξαιρετική ηταν η παρουσία και της Βρετανίας που από απλός θεατής των περασμένων διοργανώσεων βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωαν Ισπανία, Σουηδία και Σερβία.

Η ψηφοφορία επιφύλαξε εκπλήξεις καθώς οι επιτροπές των 40 χωρών που μετείχαν στην ψηφοφορία έδωσαν την πρώτη θέση στη Βρετανία, τη δεύτερη στη Σουηδία και την τρίτη στην Ισπανία, ενώ μόλις στην τέταρτη θέση ήταν η Ουκρανία, στην πέμπτη η Πορτογαλία και στην έκτη η ελληνική υποψηφιότητα.

Αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η Γερμανία που δεν βαθμολογήθηκε από τις επιτροπές και έλαβε μόλις 6 βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού.

Στην ψηφοφορία του κοινού η Μολδαβία έλαβε 253 ψήφους με αποτέλεσμα να βελτιώσει τη θέση της στη γενική κατάταξη και η Σερβία έλαβε 223 από το κοινό, ενώ αίσθηση προκάλεσε το μηδέν που έδωσαν οι τηλεθεατές στην Ελβετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ