Κλείνει το Sputnik Ελλάδας - Οργισμένη ανακοίνωση των εργαζομένων

Κλείνει το Sputnik Ελλάδας - Οργισμένη ανακοίνωση των εργαζομένων

«Η Ελλάδα της Δημοκρατίας κλείνει το Sputnik», αναφέρουν στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ρωσικού κρατικού πρακτορείου Sputnik - Επίθεση και στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης 

Στην ανακοίνωση της αναστολής λειτουργίας του ιστοτόπου του ρωσικού κρατικού πρακτορείου Sputnik στην Ελλάδα προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε αυτόν, με ανακοίνωση η οποία φέρει την υπογραφή τους.

Στην ανακοίνωση εξαπολύεται επίθεση στις αρχές Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδας και γίνεται λόγος για προσπάθεια φίμωσης της αντίθετης άποψης, με εκφράσεις περί "μεσαίωνα" και "νεο-μακαρθισμού".

Αφήνονται επίσης αιχμές κατά των δημοσιογραφικών ενώσεων οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν έχουν λάβει ακόμη θέση.

Υπενθυμίζεται ότι το Sputnik, ως ρωσικό κρατικό μέσο, αναμετέδιδε ειδήσεις με βάση τις επίσημες ρωσικές θέσεις, δηλαδή ότι στην Ουκρανία διεξάγεται μια "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" και όχι ρωσική εισβολή.

Τα μέτρα κατά των ρωσικών κρατικών δικτύων RT (πρώην Russia Today) και Sputnik είχε ανακοινώσει μεταξύ άλλων μέτρων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Το κείμενο, με τίτλο "Η Ελλάδα της Δημοκρατίας κλείνει το Sputnik", αναφέρει:

"To newsroom του Sputnik γράφει το τελευταίο του άρθρο και δεν είναι άλλο από ένα πικρό και άδικο αντίο για το "μαύρο" σε ένα site που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους που έμειναν ξαφνικά χωρίς "φωνή" και δουλειά.

Η Ελλάδα της "Δημοκρατίας", η Ευρώπη των "δικαιωμάτων και της ελευθερίας", έκλεισε το Sputnik. Μεταξύ αυτών και το Sputnik που λειτουργούσε στην Ελλάδα και σε αυτό εργάζονταν δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, διοικητικό προσωπικό και κάθε μέρα με πάθος και πίστη εργάζονταν πολύ σκληρά για την ενημέρωση όλων.

Υπό την απειλή σοβαρότατων κυρώσεων και με αριστοτεχνικά σχεδιασμένες μεθόδους τεχνολογικής και οικονομικής φίμωσης, Ευρώπη και Ελλάδα δεν επιτρέπουν στο Sputnik να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Υπό το πρόσχημα διακοπής της "προπαγάνδας", ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις δείχνουν τι πραγματικά θέλουν: Να ελέγχουν αυτοί τι θα μεταδίδεται, ποιες ειδήσεις είναι οι σωστές και ποιες πρέπει να κόβονται, να εξαφανίζονται.

Ταυτίζοντας τους εργαζόμενους με τον χρηματοδότη του εκάστοτε μέσου. Ταυτόχρονα βέβαια κάνουν μια επιλογή, άκρως επικίνδυνη για το μέλλον των λαών της Ευρώπης: Επιλέγουν επιστροφή στον Μεσαίωνα, επιλέγουν έναν νεο-μακαρθισμό, δημιουργώντας επικίνδυνες παρακαταθήκες για το μέλλον του Τύπου. Στην Ελλάδα, παρά την εμπειρία του "μαύρου" στην ΕΡΤ το 2013, οι δημοσιογραφικοί φορείς και ενώσεις σιώπησαν, εξαφανίστηκαν.

Μεμονωμένοι δημοσιογράφοι, πολίτες, ακόμα και κόμματα μίλησαν για το "μαύρο" στο Sputnik, κατακεραύνωσαν την αντιδημοκρατική αυτή απόφαση, μίλησαν για το πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου.

Οι Ενώσεις ακόμη συσκέπτονται ή –ακόμη χειρότερα– σιωπούν. Ας είναι, κι όταν έρθει η ώρα ας αναρωτηθούν: Ποιος ήταν τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και πόσο μερίδιο ευθύνης φέρνουν που δεκάδες συνάδελφοί τους βρέθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα χωρίς δουλειά.

Οι εργαζόμενοι του Sputnik Ελλάδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ