Πέθανε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος - Ο θρυλικός «Κίμων» απ' το «Καλώς ήρθε το δολάριο» (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Ορφέας Ζάχος - Ο θρυλικός «Κίμων» απ' το «Καλώς ήρθε το δολάριο» (vid)

Δεν είχε δώσει ποτέ συνέντευξη και δεν είχε μιλήσει για την προσωπική του ζωή.

O ηθοποιός Ορφέας Ζάχος, γνωστός από τη συμμετοχή του σε δεκάδες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών, όπως οι Γιώργος Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντάρας κ.ά., έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.

Ο Ορφέας Ζάχος γεννήθηκε το 1934. Το 1957 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο και το 1967 έπαιξε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο. Ερμήνευσε κυρίως δεύτερους ρόλους τους οποίους ανέδειξε με το ταλέντο του γι' αυτό και έχουν μείνει ανεξίτηλοι στην μνήμη του κοινού.

Έχει παίξει στο θέατρο, σε τηλεοπτικές σειρές αλλά και σε πολύ γνωστές ταινίες όπως «Η Λίζα και η άλλη», «Καπετάν φάντης μπαστούνης», «Ο γεροντοκόρος», «Ο τζαναμπέτης», «Δημήτρη μου, Δημήτρη μου», «Η κόμισσα της Κέρκυρας» ενώ άφησε εποχή ως «Κίμων», στην πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο», δίπλα στον Γιώργο Κωνσταντίνου.

Τις δεκαετίες του '70 και του '80 δούλεψε και στο θέατρο ενώ στα μέσα του '70 συμμετείχε και στην ιστορική τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» της κρατικής τηλεόρασης.

Χαμηλών τόνων άνθρωπος απέφευγε να δίνει συνεντεύξεις και να μιλά για την προσωπική του ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ