Kurt Cobain: Το FBI ανοίγει ξανά τον φάκελο 27 χρόνια μετά το θάνατο του (video)

Kurt Cobain: Το FBI ανοίγει ξανά τον φάκελο 27 χρόνια μετά το θάνατο του (video)

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του "frontman" των Nirvana, Κερτ Κομπέιν που αποδόθηκε σε αυτοκτονία το 1994

Μια έκθεση 10 σελίδων στο «The Vault», τη βιβλιοθήκη του FBI για την Ελευθερία της Πληροφόρησης, δημοσίευσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) για τον θάνατο του κιθαρίστα/τραγουδιστή των Nirvana, Κερτ Κομπέιν (Kurt Cobain) που αποδόθηκε το 1994 σε αυτοκτονία.

Το αρχείο περιέχει επιστολές που ζητούν από το FBI να ξανά ανοίξει την έρευνά του για τον θάνατο του Κομπέιν, επικαλούμενο τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και άλλα μέσα.


«Αγαπητέ ενδιαφερόμενε, πιστεύω ότι μπορεί να έχει διαπραχθεί μεγάλη αδικία στην περίπτωση του Κερτ Κομπέιν» έγραψε ένας ανώνυμος αποστολέας σε email που στάλθηκε στο γραφείο του FBI στο Σιάτλ το 2013. «Η επίσημη ιστορία από το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ είναι ότι αφαίρεσε τη ζωή του, ωστόσο υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα και αντιφάσεις σε αυτό» συνεχίζει.


«Αισθάνομαι... ότι πληροφορίες έχουν αγνοηθεί και αποσιωπηθεί για πολύ καιρό από την αστυνομία του Σιάτλ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σας γράφω με την ελπίδα ότι θα βοηθήσετε να ασκηθεί πίεση για επανεξέταση του θανάτου του κ. Κομπέιν. Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις αντιφάσεις γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα. Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ» σημειώνει.


Ένα άλλο γράμμα από το 2007 αναφέρει: «Αγαπητοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, σας γράφω για τον λόγο ότι, θέλω μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη... και για άλλους που αγαπούσαν αυτόν τον άνθρωπο όσο και εγώ. Αυτός ο άντρας ήταν ο Κερτ Κομπέιν, που ανήκε σε μια μπάντα που ονομάζεται Nirvana και έχει γίνει αποδεκτή η αλήθεια ότι αυτοκτόνησε».

Ο αποστολέας εκφράζει φόβους ότι ο δολοφόνος του Κομπέιν είναι ακόμα εκεί έξω και τώρα, λόγω της σπουδής του αστυνομικού τμήματος και έχει την ευκαιρία να πάρει και άλλα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ